Lukas Berlin

IMG_1791Lukas Berlin met water vermengbare olieverf

Lukas Berlin is een olieverf, die vermengd kan worden met water. Dit houdt in dat, waar bij reguliere olieverf terpentine of terpentijn gebruikt  wordt, dit nu vervangen wordt door water. Lukas Berlin bevat uitsluitend hoogwaardige pigmenten, met in hun klasse de hoogst mogelijke lichtechtheid. Als bindmiddel zijn gemodificeerde lijnolie en zonnebloemolie gebruikt, van een bijzondere kwaliteit.

Droogtijd, helderheid, smeerbaarheid en kleurechtheid zijn volledig hetzelfde als bij reguliere olieverf.

Door een speciaal door SCHOENFELD ontwikkelde techniek om olie te modificeren, werd het mogelijk gemaakt om uiteindelijk na droging een watervrije en watervaste film te garanderen. Hierdoor droogt Lukas Berlin net als gewone olieverf volledig door, en is deze verf voor de professionele schilder, en voor mensen met een allergie voor oplosmiddelen een uitstekend alternatief.

De verf is zeer gunstig geprijsd,  is leverbaar in 30 kleuren, en komt  in tubes van 40ml en 200ml.

Lukas Berlin is overigens ook te gebruiken met gewone olieverf, maar is eenmaal hiermee vermengd, niet meer te verdunnen met water. Dit is van belang voor kunstenaars die  willen overstappen, en eerst hun oude voorraad ‘gewone’ olieverf op willen maken.